Apputveckling: Neighbourhood

Ett app-projekt vi är mycket stolta över. I samarbete med Ulriksbergskyrkan har vi utvecklat Neighbourhood som är en app designad för att motivera ungdomar i särskilt utsatta områden att sköta skolan och ta sig in på arbetsmarknaden.

Se resultatet
neighbourhoodappen på två mobiltelefoner

Gamification

KASAM

App med belöning

Appens idé är enkel och går ut på att ungdomarna som använder appen ska utföra uppgifter för att samla poäng som de kan växla in till olika belöningar. På samma sätt som arbetsmarknaden fungerar i stort, man arbetar och får lön.

Appen är uppbyggd som ett spel där man samlar poäng över tid och ”levlar-upp”. Uppgifterna kan bestå i att tex. göra läxor eller praktisera. Belöningarna som poängen kan lösas in till kan vara alltifrån övningskörningslektioner till en skidresa.

Används i skolor

Appen används idag av flera skolor och Neighbourhood har byggt upp ett stort nätverk av volontärer som håller i uppgifterna som ungdomarna behöver utföra för att tjäna poäng i appen.

Läs mer här

Plingot

Vi är ett team av utvecklare med lång och bred erfarenhet. Komplicerade problem är det som får upp oss på morgonen - vi brinner för utmaningen och är inte rädda för att konstant höja ribban.

Gasell
Logotype Inverse 4

Plingot AB ©

Designad av SALTY Communication